Jouw zoektocht naar nieuwbouw in Zoetermeer begint hier!

Soeterdael

Wonen in Zoetermeer

Wonen in Zoetermeer

Een bijdorpse buitenkans!

Soeterdael, centraal gelegen aan de Bijdorplaan in Zoetermeer en uitstekend bereikbaar. Wandelend naar zowel de historische dorpskern als het eigentijdse Stadshart. En gemakkelijk met de Randstadrail of de auto naar de rest van de Randstad.

Zoetermeer

Ontstaan uit verschillende dorpen is Zoetermeer nu de derde stad van Zuid-Holland en uitgegroeid tot ‘groene stad tussen de parken’. Van Palenstein tot Oosterheem, bij de ontwikkeling van elke nieuwe wijk was er veel aandacht voor een brede ceintuur van parken, wijk en buurtgroen.

Niet alleen in de stad maar ook aan de rand van Zoetermeer liggen uitgestrekte natuurgebieden met talloze mogelijkheden voor ontspanning, sport en spel. Recreatiegebied Noord Aa met de Zoetermeerse Plas, golfbanen BurgGolf en Bentwoud en Buytenpark: de ideale omgeving om te wandelen, fietsen, golfen of anderszins actief bezig te zijn. In Zoetermeer heeft de aanleg van aparte fietspaden en veilige wandelpaden altijd hoog op de agenda gestaan.

Ik heb interesse

Dorpsstraat

Koopwoningen Zoetermeer

De oorsprong van het stedelijk leven ligt in de nabij Soeterdael gelegen Dorpsstraat. De Dorpsstraat lag vroeger halverwege de doorgaande route van Den Haag naar Gouda, en hier kruiste de weg met de vaarroute tussen Leiden en Delft. Uit opgravingen blijkt dat het al in de 13de eeuw bewoond was. De Dorpsstraat en de omliggende straten van nu laten nog de oude sfeer proeven. De bebouwing dateert grotendeels uit de negentiende en twintigste eeuw. Enkele panden stammen uit de achttiende eeuw of nog daarvoor.Zoetermeer was – en is – rijk en welvarend, en in de Dorpsstraat zijn dan ook vrijstaande herenhuizen en villa’s met riante tuinen te vinden. De Oude Kerk met de markante witte torenspits uit 1642 en de Nicolaaskerk uit 1915 bepalen het straatbeeld rond de winkeltjes, cafés en restaurants. Ook de oude korenmolen De Hoop (1897) is nog altijd in bedrijf.

Wonen in Zoetermeer

Ik heb interesse

Centrale groene ligging

Een bijdorpse buitenkans!

Soeterdael ligt op een aantrekkelijke locatie tussen Dorp, Stadscentrum en Driemanspolder. Aan de Dorpsstraat grenst het Wilhelminapark; het oudste park van Zoetermeer. Sinds 2006 heeft het de status van monumentaal park gekregen. Het is een herdenkingspark en om het oorlogsmonument in Engelse landschapsstijl heen ontworpen. Kenmerkend zijn de glooiingen, losse boomgroepen en langgerekte serpentine-vijver.

Tussen het Oude Dorp en het stadscentrum ligt het Dobbegebied. Het Dobbegebied wordt omgevormd naar een Centraal Park waar voor iedereen iets te beleven is: van rustige ontmoeting rond het water en in het groen tot feestelijke gezelligheid. Het ‘hart van de stad’ zal een aangename groene verblijfsplek worden met een eigen identiteit, rust en dynamiek, ontmoeten, vermaken en genieten van de natuur. De omgeving van Soeterdael vergroent terwijl de centrale ligging uniek blijft.

Meer over groene omgeving

Wonen in het groen

Natuurrijke omgeving

Soeterdael, drie woongebouwen. Drie verschillende groene plekken. Stadstuin, welving en weide. Elke plek een eigen inrichting en sfeer. Tussen de plekken een aantrekkelijke route van het centrum naar halte Dorp van de Randstadrail.

De stadstuin is een prettige intieme ruimte van gras met bomen tussen de drie woongebouwen. Overzichtelijke en goed toegankelijke paden kronkelen door de stadstuin. Op deze plek is het rustig vertoeven. In de stadstuin is een veredelde plek opgenomen. Een plek met de kwaliteit van een echte tuin, waar men kan genieten van de rijkdom van bloeiende bloemen en planten. Naast de doorgaande route tussen centrum en halte, is het ook mogelijk een ommetje te lopen in de stadstuin.

De welving bestaat uit een glooiend veld tussen de parkwoningen en vormt de overgang naar de weide. Het maaiveld, dat over de parkeergarage loopt, is op het zuidoosten georiënteerd. De welving is een prima lighelling met uitzicht op de (speel)weide.

De speelweide wordt omgeven door de bestaande volwassen groenstructuur waar achter de Randstadrail ligt. Hier vervolgt de wandelroute tussen centrum en halte. Het open grasveld nodigt uit tot sport en spel; zonder dat het overlast voor de buurt geeft.

Ik heb interesse