Jouw zoektocht naar nieuwbouw in Zoetermeer begint hier!

Groene omgeving

Wonen in het groen

Natuurrijke omgeving

Soeterdael, drie woongebouwen. Drie verschillende groene plekken. Stadstuin, welving en weide. Elke plek een eigen inrichting en sfeer. Tussen de plekken een aantrekkelijke route van het centrum naar halte Dorp van de Randstadrail.

De stadstuin is een prettige intieme ruimte van gras met bomen tussen de drie woongebouwen. Overzichtelijke en goed toegankelijke paden kronkelen door de stadstuin. Op deze plek is het rustig vertoeven. In de stadstuin is een veredelde plek opgenomen. Een plek met de kwaliteit van een echte tuin, waar men kan genieten van de rijkdom van bloeiende bloemen en planten. Naast de doorgaande route tussen centrum en halte, is het ook mogelijk een ommetje te lopen in de stadstuin.

De welving bestaat uit een glooiend veld tussen de parkwoningen en vormt de overgang naar de weide. Het maaiveld, dat over de parkeergarage loopt, is op het zuidoosten georiënteerd. De welving is een prima lighelling met uitzicht op de (speel)weide.

De speelweide wordt omgeven door de bestaande volwassen groenstructuur waar achter de Randstadrail ligt. Hier vervolgt de wandelroute tussen centrum en halte. Het open grasveld nodigt uit tot sport en spel; zonder dat het overlast voor de buurt geeft.

Ik heb interesse

Interview

Peter Geusebroek, architect van Soeterdael

Het zijn de woorden van Peter Geusebroek van GVA Architecten, verantwoordelijk voor het ontwerp van de drie woongebouwen van Soeterdael. Hij vertelt hoe het plan is ontstaan en welke weg hij heeft bewandeld om tot het ontwerp te komen.

‘Mijn first impression is mijn belangrijkste inspiratiebron. Als ik aan een nieuw ontwerptraject begin dan geeft dat oorspronkelijke eerste gevoel bij de plek de richting aan.’

Peter Geusebroek

Lees interview