Jouw zoektocht naar nieuwbouw in Zoetermeer begint hier!

Praktische zaken

Los van woongenot zijn er ook hele praktische punten die belangrijk zijn in het alledaagse leven.

1. Gasvrij wonen

De appartementen worden standaard aangeboden met een warmtepomp, huur. Met de mogelijkheid om over te gaan tot de aankoop van de installatie. Voor beide valt wat te zeggen. Bij huur zijn onderhoud, vervanging op termijn en een hogere hypotheek (bij hogere rente) niet aan de orde. Het hangt af van jouw persoonlijke situatie wat de voorkeur heeft.

Over de warmtepomp van Klimaatgarant staat de info bij “Verkoopdocumenten”.

2. Parkeren & afval

Per appartement is er één privé parkeerplaats beschikbaar. De parkeerplaatsen zijn vooraf toegewezen, per appartement. Woon je in het Parkblok? Dan parkeer je vlak achter het gebouw. Woon je in het Waterblok? Dan parkeer je óf onder het gebouw óf achter het middelste Parkgebouw. Daarnaast zijn er diverse parkeergelegenheden in het openbaar gebied.

Rij je elektrisch? Bij de privé parkeerplaats kan een laadpunt geplaatst worden. De makelaar vertelt je er graag meer over. De parkeerplaatsen achter de Parkgebouwen zijn voor een deel ‘overkraagd’, een soort overkapping. Daarbovenop bevindt zich na realisatie groen openbaar gebied.

In het openbaargebied zijn ondergrondse afvalcontainers.

Praktische zaken

3. VvE’s

Op de website vind je uitgebreide informatie over wat het in het algemeen betekent om lid te zijn van een VvE. Voor Soeterdael specifiek geldt in het kort: Er worden vier VvE’s opgericht. Per gebouw één én een VvE voor de parkeergarage gelegen achter de Parkgebouwen. Ofwel, woon je in Parkblok 1 dan word je lid van twee VvE’s; op basis van appartement + berging en op basis van de parkeerplaats. Woon je in Waterblok dan hangt het af van waar je parkeerplaats ligt; Onder het Waterblok? Dan word je lid van één VvE. Achter de Parkblokken? Dan van twee VvE’s.